maandag 27 januari 2020

Zwaarddragers vanaf €2,95

De zwaarddrager heeft een staartvin in de vorm van een zwaard. Vrouwelijke zwaarddragers zijn zwaardloos en lijken erg de Platy. Wetenschappelijke naam van de zwaarddrager is Xiphophorus helleri. Oorspronkelijk komt de zwaarddrager uit Mexico. Natuurlijke leefomgeving van de zwaarddrager zijn rivieren en poelen met veel planten.

Zwaarddrager wat moet u weten?

Zwaarddrager tropische vissoort levendbarendDe zwaarddrager is een tropische vissoort die makkelijk is te verzorgen. De staartvin van mannelijke zwaarddragers kan lang worden. Plaats daarom niet teveel tropische vissen in het aquarium.

Net als bij de guppy zijn mannelijke zwaarddragers vervelend naar elkaar toe. Combineer daarom meer vrouwelijke zwaarddragers en zorgt voor een groot aquarium. Lengte van de zwaarddrager is ongeveer 10cm. Planten zijn onderdeel van de natuurlijke leefomgeving van de zwaarddrager. In een aquarium met deze tropische vissen mogen planten dus niet ontbreken!

Zwaarddrager welk vissenvoer gebruiken?

De zwaarddrager heeft gevarieerde voeding nodig. Het zijn tropische vissen die zowel plantaardig als dierlijk vissenvoer nodig hebben. Vlokkenvoer en muggenlarven zijn voor de zwaarddrager prima visvoer, maar vergeet het groenvoer niet! Droogvoer eerst vermalen en dan pas in het aquarium gooien.

Zwaarddrager in aquarium en leefomgeving

Waterlagen: Zwaarddrager zwemt in de middelste en bovenste waterlagen van het aquarium
Watertemperatuur: 21-28 graden Celsius
PH waarde aquariumwater 7,5-8
Waterhardheid: gemiddeld - hard
Afmeting aquarium: minimaal 80cm lengte
Aantal in aquarium: minimaal een paartje

Lees 1662 keer